Soldæk

HUSK, denne Liveaboard bliver gennemført med guide fra Active Sport og gennemføres uanset deltager antal.

Vi har her sat det bedste af det bedste sammen, blueOtwo som rejsearrangør og Cassiopeia Safari´s lækre liveaboard M/Y Cassiopeia. Cassiopeia er det selskab med størst erfaring i Sudan, de har arrangeret Liveaboards i Sudan i 7 år.

Regular North Tour, ruten tager os rundt på fine drop-offs og steder med fantastiske flotte koraller. Revene er fine og uberørte, med masser af fine formationer. Turen afvikles som en gruppetur, så der vil være en fra Active Sport tilgængelig på hele turen. Der ses som regel masser af hajer på disse ture.

Highlights på turen

Shaab Rumi - Precontinent: En mindre "undervandsby", dette er stedet hvor Cousteau udførte masser af hans undervandsforsøg. Der er stadigvæk hajbure, fra tiden hvor Cousteau fodrede hajer, som en del af hans forsøg.

Nordlige del af Shaab Rumi: Området strækker sig ud under vandet, som en balkon, med store drop-offs, så her ses tit, revhajer, gråhajer og hammerhajer.

Angarosh: Her er masser af store flotte koralformationer, uberørte, farverige og og igen, en af de gode steder at se hammerhajer.

Umbria: Dette store fine vrag, fra 2 verdens krig ligger på kun 25 meters dybde, ved lavvande kan man være heldig, at se et stykke mast rage op gennem overfladen. Skibet er fyldt med ammunition og andre spændende ting, gode muligheder for at svømme rundt i det. Lidt historie om vraget fra anden verdens krig: Besætningen på Umbria sænkede selv fartøjet efter at være eskorteret ind mod Port Sudan af den britiske Royal Navy, der mistænkte, at det italienske skib havde våben i lasten. Kaptajnen hørte på sin radio, at Italien var gået med i krigen. Hanbesluttede at snyde de allierede for sin last af bomber og våben. Under dække af en brandøvelse fik han sin besætning i redningsbådene- og åbnede så bundventilerne på Umbria. Det enorme passager- og fragtskib sank helt uskadt med al udrustning og last uberørt. Den berømte Hans Hass kaldte det verdens bedste dykbare skibsvrag, og mon ikke han havde ret!

Eksempel på turplan:

Dag 1. Shaab Suedi Channel, Shaab Sudi - Blue Belt eller Shambaia Reef, Gurna eller Shambia (natdyk)

Dag 2. Angarosh, Angarosh, Merlo East, Shambia eller Merlo South (natdyk)

Dag 3. Angarosh, Gotta el Bana, Shaab Rumi - Precontinent, Shaab Rumi - Precontinent

Dag 4. Shaab Rumi - South Plateau, Shaab Rumi - South Plateau, Shaab Rumi - South Plateau, Shaab Rumi - Precontinent (natdyk)

Dag 5. Shaab Rumi - South Plateau, Shaab Rumi eller Sanganeb North, Sanganeb South, Umbria (Natdyk)

Dag 6. Umbria, Umbria

Ruten afhænger af vind og vejr, så der kan komme ændringer undervejs.

Turen er primært en naturtur.

Alle er velkommen på turen, uanset certifikat type og niveau.

Pris 16995,- kr. (Der betales 5000,- kr. ved tilmelding)

Vi sejler med M/Y Cassiopeia

Prisen inkluderer:

Fly Kastrup-Dubai-Port Sudan t/r, transfer i Dubai og i Port Sudan, 2 nætter på hotel i Dubai, 7 nætter ombord på båden med fuld pension, te, kaffe, softdrinks, Marine Park afgifter, lån af 12 liters flaske og bly, der må medbringes 2*20 kg. samt 8 kg. håndbagage.

Forventet tidsplan:

Norwegian

København Lørdag 1/3 kl. 16.15 - Dubai Søndag 2/3 kl. 01.45

Sudanese Air

Dubai Mandag 3/3 kl. 12.50 – Port Sudan Mandag 3/3 kl. 15.30

Hjemrejse:

Sudanese Air

Port Sudan Mandag 10/3 kl. 16.30 – Dubai Mandag 10/3 kl. 23.25

Norwegian

Dubai Tirsdag 11/3 kl. 02.00 – København Tirsdag 11/3 kl. 08.40 via Oslo,

transfer 1 og 30 minutter i Oslo.

Turen inkluderer IKKE:

Drikkepenge til besætningen 30-50 Euro, evt. leje af udstyr (ca. 1000,- kr.), evt. ekstra bagagevægt (kontakt os for pris), andre gasser end luft, Sudanesisk visa pt. 231 Euro.

 

Se mere info om båden på www.cassiopeiasafari.com

Teknisk rejsearrangør Blue O Two Scandinavia / Medlem af Rejsegarantifonden nummer 2237

Spisesal Dykkerdæk Soldæk